Nijkerk start een werkplaats voor bewonersinitiatieven

Heeft u een geweldig idee maar weet u niet goed hoe u dit verder vorm kunt geven? Wilt u bijvoorbeeld een moestuin voor de buurt aanleggen of heeft u behoefte aan buurtpreventie, maar weet u niet waar u moet beginnen met de organisatie ervan of wilt u onderzoeken of er meerdere bewoners in uw buurt wonen die dit ook willen? Dan kunnen wij u bij Iworkspace helpen met het zoeken naar antwoorden op uw vragen, zodat u zelf aan de slag kunt met de uitvoering van uw idee.

Vanaf december 2016 heeft IWorkspace-Nijkerk (werkplaats voor ideeën) zijn intrek genomen in de bibliotheek aan de Frieswijkstraat 99.

IWorkspace-Nijkerk wordt gerund door de adviseurs Lilian Tijhuis en Corien Wessel. In Overijssel is IWorkspace al een succes. Adviesbureau Spectrum wil daarom ook in Gelderland dit initiatief realiseren. Als één van de eerste van Gelderland komt er nu een IWorkspace-punt in de bibliotheek van Nijkerk.

De overheid wil steeds meer taken bij bewoners neerleggen. Er wordt dus van hen verwacht dat zij actief meedoen in de samenleving. Daarom is het succesvol realiseren van bewonersinitiatieven belangrijk. Bij het realiseren van deze initiatieven komen bewoners vaak onverwachte hobbels tegen, waardoor velen ermee stoppen en dat is jammer. De adviseurs denken met u mee. Zij kunnen u, via hun netwerk, in contact brengen met deskundigen op velerlei gebied. Maar ook adviseren over subsidieregelingen en fondsen. De hoofdregel van iWorkspace is: het idee is en blijft van de bewoner. Ook de uitvoering doet de bewoner zelf.

Heeft u een idee en wilt u daarbij hulp, dan kunt u met de adviseurs bellen: 06-48 28 36 42 of mailen: nijkerk@iworkspace.nl Zij maken dan een afspraak met u. Ga voor meer informatie naar de website: www.iworkspace.nl